Факультет «Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу» – сучасна корпорація з підготовки фахівців для ресторанного та готельного бізнесу, один з найбільших факультетів академії за кількістю студентів, у нас навчається більше 1 тис. студентів. Наше завдання – дати можливість цілеспрямованій енергійній молоді реалізувати свої знання, навички та здібності у пошуку спеціальності, яка відповідає їх амбіціям.

У складі факультету функціонують 5 кафедр:

Наші спеціальності:

  • СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 241 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»
    Освітні програми:
    Бакалаври

    Магістри

  • СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»
    Освітні програми:
    Бакалаври

    • Технології ресторанного бізнесу
    • Ресторанні технології здорового харчування

    Магістри

    • Інноваційні технології ресторанного бізнесу
    • Індустрія здорового харчування
  • СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 035 «ФІЛОЛОГІЯ»
    Освітні програми:
    Бакалаври

    • спеціалізація 035.055 Романські мови та літератури (переклад включно, перша мова – французька)

МИ ГОТУЄМО:

  • РЕСТОРАТОРІВ, які чудово розуміють і розбираються в усіх процесах приготування страв і складання калькуляцій для запуску та просування ресторану на ринок.
  • ГОТЕЛЬЄРІВ, які отримують не тільки комплексні теоретичні знання і досвід роботи на віртуальних симуляторах бізнес-процесів RevSim, а й пройшли підготовку в кращих готелях світу.
  • ЕКСПЕРТІВ для консалтингових груп, які мають практичний досвід з реальними проектами в сфері готельного і ресторанного бізнесу, індустрії здорового харчування, індустрії Wellness і SPA.
  • ТЕХНОЛОГІВ з глибокими практичними навичками та теоретичними знаннями в галузі приготування здорових харчових продуктів.
  • ФАХІВЦІВ-ЕКСПЕРТІВ, які розуміють основні біохімічні процеси, що відбуваються при приготуванні страв, та як харчування впливає на організм людини.
  • ДІЄТОЛОГІВ та КОНСУЛЬТАНТІВ зі здорового харчування, які знають як забезпечити здоровий спосіб життя, готувати смачну корисну їжу та отримувати від неї насолоду.

На факультеті реалізовано сучасний підхід до навчального процесу:

  • Навчання з управління готелем на віртуальних симуляторах бізнес-процесів НОТS (вперше в Україні з 2017р).
  • Робота в консалтинговій групі готельно-ресторанного бізнесу з реальними проектами.
  • Тренінги, семінари та майстер-класи від відомих рестораторів, шеф-кухарів і готельєрів.
  • Сучасна матеріально-технічна база з професійною кухнею, комп’ютерним класом, лабораторією барної справи і віртуальними симуляторами бізнес-процесів.

ЦІКАВІ ПРОГРАМИ ПІДГОТОВКИ І ДИСЦИПЛІНИ: Організація готельного і ресторанного бізнесу, кулінарне мистецтво, барна справа, основи роботи сомельє, стратегічний менеджмент і маркетинг, електронний бізнес, технології продуктів ресторанного господарства, харчові технології, кейтеринг, автоматизовані системи управління підприємствами ресторанного господарства, управління якістю продукції на підприємствах ресторанного і готельного господарства, проектування підприємств ресторанного та готельного господарства.

ЦІКАВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ ДИПЛОМ кожного студента – це реальний проект СВОГО ресторану, готелю, готельно-ресторанного комплексу з повним комплектом документації, бізнес-планом і концепцією.

На факультеті створені сучасні спеціалізовані навчальні лабораторії:

  • Лабораторія «Здорового харчування»;
  • Лабораторія «Організація ресторанної справи»;
  • Лабораторія «Організація готельної справи»;
  • Лабораторія «Барна справа і сомельє»;
  • Лабораторія «Кулінарного мистецтва»;
  • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів та туристичних ком-плексів з мультимедійним обладнанням;
  • Комп´ютерний клас оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням з автоматизації роботи ресторану і готелю.

Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах та базах відпочинку Одеси і України. Головною перевагою навчання за спеціальностями факультету саме в ОНАХТ є можливість вже з першого курсу пройти міжнародну практику за межами України — у ресторанах та готелях США (в рамках міжнародної програми «Work and Travel»), Франції (за договором з компанією FEFU), Греції (від компанії Muzenidis Travel), Туреччині (від компанії Tez-Tour та Anex Tour), Німеччині (за договором з компанією МітОст), Болгарії та інших країнах Європи. Щороку близько 100 студентів факультету проходять таку міжнародну практику!

Здійснюється міжнародний обмін студентами, зокрема, за програмою Erasmus студенти факультету пройшли навчання за бакалаврськими та магістерськими програмами в Великій Британії, Португалії, Греції, Італії.

З 2009 р. факультет веде плідну співпрацю з La Fondation Pour La Formation Hôtelière (Zurich, Switzerland) – партнерською організацією Центральної і Східної Європи в галузі гостинності. Одеська національна академія харчових технологій отримала Грант La Fondation Pour La Formation Hôtelière на створення лабораторії “Кулінарного мистецтва”.

Факультет співпрацює з профільними асоціаціями: Асоціація кулінарів України, асоціація Шеф-кухарів Півдня України та асоціація «Туризм Одеси».

МИ ГАРАНТУЄМО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ КОЖНОМУ ВИПУСКНИКУ!

Факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу – це:
  • один з найкращих факультетів академії за якістю навчання,
  • колектив викладачів-професіоналів, вчених, які прагнуть постійно вдосконалювати форми і методи навчання, застосовують новітні методики і
  • сучасні інформаційні технології,
  • можливість отримання за бажанням освіти за схемою бакалавр – магістр – кандидат наук – доктор наук,
  • колектив талановитих студентів з високорозвиненим самоврядуванням, науковими гуртками, гуртками художньої самодіяльності, спортивними секціями.

Навчання на факультеті інноваційних технологій харчування і готельно-ресторанного бізнесу – престижна робота і вдала кар´єра. Вдалий вибір спеціальності може змінити Ваше життя на краще. Щороку до нас приєднується близько 300 студентів.

ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ! Запрошуємо Вас на факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу.